» Kategorie

Certifikáty přírodní kosmetiky

  • VEGAN SOCIETY
  • ECOCERT
  • ECO GARANTIE
  • BIO CPK
  • BDIH

Přečtěte si charakteristiku vybraných certifikátů přírodní kosmetiky.

V Evropě existuje zatím několik druhů certifikátů, které ověřují jakost výrobku.

Společné rysy certifikátů jsou zejména:

  • neobsahují syntetické sloučeniny
  • neobsahují syntetické vonné, barvicí či konzervační látky
  • neobsahují ropné produkty (parafín, vazelínu atp.)
  • suroviny jsou získávány k přírodě šetrným způsobem
  • rodukty nejsou testovány na zvířatech
  • produkty neobsahují látky získané ze zvířat
  • neobsahují geneticky modifikované organismy
  • nepoužívají chemické UV filtry

 

BDIH

Prvním a nejstarších z nich je certifikát schválený mezinárodním institutem Ecocontrol: BDIH. Tento certifikát je vydáván a kontrolován Svazem průmyslu a obchodních firem pro farmaceutický průmysl, výrobky péče o zdraví, potravinových doplňků a osobní hygienu z německého Mannheimu(BDIH). Je to záruka přísné kontroly a zároveň kvality výrobku šetrného k přírodě. Certifikát však nezaručuje výhradní použití biosurovin. Jejich použití nemusí být na obalu přesně definováno, přesto však zaručuje čistě přírodní kosmetiku.

 

EcoCert

Dalším mezinárodním certifikátem, který vznikl ve Francii je certifikát EcoCert, se kterým se můžete setkat převážně u kosmetiky francouzské, či anglické. Tento certifikát se dělí na dvě varianty, z nichž první EcoCert ECO zaručuje z 95% přírodní původ a 50% rostlinných složek je ekologického původu. Druhým certifikátem je EcoCert BIO, který garantuje 95% rostlinných složek výrobku bio původu.

 

NaTrue

Následně je třeba zmínit certifikáty spadající pod známku NaTrue. Ta se dělí na 3 druhy. Prvním z nich je přírodní kosmetika, která musí být vyrobena z přírodních nebo živočišných látek, ale nemusí být z bio surovin. Další stupeň je přírodní kosmetika s podílem bio ingrediencí, která kromě kritérií předešlého stupně musí obsahovat minimálně 70% přírodních látek pocházejících z bio certifikovaného zemědělství, nebo certifikovaného volného sběru. Posledním stupněm je bio kosmetika, která musí obsahovat alespoň 95% bio výrobků, což je pro většinu výrobců skoro nemožné.

 

Vegan Society

Zajímavou značkou působící již od roku 1944 je značka Vegan Society. Její filosofií je nevyužívat suroviny živočišného původu (včetně včelího vosku, mléka apod.). Tento certifikát sice nestanovuje, jestli musí být výrobek v biokvalitě nebo ne, ale jeho hlavním kritériem je právě absence živočišných produktů. Proto jsou výrobky označené touto značkou vhodné pro vegany.

 

CPK/CPK BIO

V České republice pak funguje certifikát CPK (certifikovaná přírodní kosmetika). Je to ochraná známka, která zaručuje, že kosmetika s tímto označením neobsahuje produkty z ropy, syntetické sloučeniny, GMO složky, vazelínu ani další ropné produkty, syntetické vonné, barvicí ani konzervační látky ani chmické UV filtry. Produkty s tímto označením jsou vyráběny tak, aby co nejméně zatěžovaly životní prostředí a aby suroviny, které obsahují nepocházely ze zvířat(existuje několik výjimek jako včelí vosk atp.) Samozřejmě kosmetika ani není testována na zvířatech!

Pokud je pak k označení CPK ještě uvedeno BIO, tak musí produkty obsahovat minimálně 10% přírodních složek z kontrolovaného ekologického zemědělství.

 

 

Mezi další certifikáty patří například Cosmos Natural, Cosmos Organic, Charte Cosmebio, Soil Association či Bio Eco Cosmesi.

 

 

 

 

 

 

 

Líbí se Vám tento článek? Dejte nám Like :)

Zdraví online je ověřeno zákazníky
Náš internetový obchod získal certifikaci Heuréka - Ověřeno zákazníky. Přečtěte si recenze zákazníků.

Podporované platební metody:
Platební brána Comgate

Navštivte také další námi provozované e-shopy:
boardmania.cz   cyklomania.cz   dreamsport.cz  

Copyright © 2005 - 2024, ZdravíOnline.cz, Internetový obchod & webdesign Datapro.cz

Zeptat se prodavače

Odesíláte e-mail na adresu: info@zdravionline.cz

Jméno: *
Příjmení: *
Váš e-mail: *
Kopii na Váš email?
Předmět dotazu: *
Dotaz: *

Položky označené * je nutné vyplnit.

Doporučit produkt

Vaše jméno: *
E-mail příjemce: *
Předmět e-mailu:
Začátek e-mailu:
Vaše poznámka:

Položky označené * je nutné vyplnit.