Čočkovo-řepové karbanátky
Vyzkoušejte tyto vynikající šťavnaté veganské karbanátky s řepou a čočkou. Snadné, výborné a navíc za pár korun!
1/2 balíčku čočky /namočené minimálně přes noc ve vodě/
1 střední řepa
1 cibule
4 stroužky česneku
2-3 lžíce oleje
hraška nebo mouka na vyladění konzistence
1 lžička uzené papriky
koření na mletá masa nebo grilovací
majoránka
pepř, sůl
Vodu z namočené čočky slijeme. Přidáme nakrájenou řepu, nakrájenou cibuli, česnek a pořádně rozmixujeme tyčovým mixérem na hladko.
Pak přidáme koření, sůl a olej.
Pokud je směs moc tekutá, přidáme mouku, nebo pokud chceme bezlepkovou verzi, tak hrašku.
Tvoříme karbanátky a klademe je do rozpáleného oleje, případně pečeme v troubě.
Na obrázku jsou podávány s tzv. nakřáplými bramborami. Ty chvíli povaříme i se slupkou, aby byly jen trochu měkké, vyjmeme, dáme na plech a pomocí vydličky tlakem "nakřápneme", zalijeme olivovým olejem, posypeme hrubozrnou himalájskou solí a dáme péct do trouby na 200 dokud nejsou krásně zlaté.
Doporučujeme podávat s nějakým dobrým dresinkem.
Dobrou chuť!
Kam dál?