» Kategorie

Jarní detox pro líné? Není problém! :-)

Cítíte po zimě únavu, máte pár kil navíc a celkově se cítíte hůř? Máme pro vás tipy, jak snadno pročistit organismus bez zbytečného mučení.

Cítíte se po zimě unavení, bez energie a vaše váha už také není jako před zimou? Jaro je ideální čas jak se zbavit toxinů v těle i nadbytečných kil. Jarní detox jde provézt několika způsoby a uvidíte, že se budete cítit lépe. Uvedeme zde několik bodů, které můžete dodržovat všechny, nebo jen některé a uvidíte, že se budete cítit skvěle!

 

Vyhraďte si čas, kdy budete jíst zdravěji

Všichni určitě cítíme, že přes zimu má člověk méně pohybu, tráví víc času doma v teple a jídelníček bývá často nezdravější než během teplých měsíců. Stačí několik týdnů dodržovat alespoň pár bodů, které zde uvádíme a uvidíte ten rozdíl!

 

Ovocné šťávy

Doporučuje se jíst co nejvíce ovoce a zeleniny. To samozřejmě není někdy snadné. Můžete však vyzkoušet zařadit do svého jídelníčku čerstvé šťávy! Ovoce či zelenina jsou často plné vlákniny, která je ve větším množství pro člověka hůře stravitelná. Odšťavňováním můžete získat velké množství vitaminů, minerálů, enzymů ale i antioxidantů, které pomůžou vašemu tělu se pročistit. Je vhodné vypít denně alespoň 1,5 až 2litry čerstvé šťávy.

V dnešní době už je spoustu míst, kde si šťávu koupit, bývá ale často předražená. Ideální je si dělat svoji vlastní šťávu doma. Zjistíte, že investice do kvalitního odšťavňovače se vám několikanásobně vrátí. Upřednostněte však odšťavňovač šnekový, který zanechává mnohonásobně více živin, než odstředivý. Proto je sice cena vyšší, ale zároveň i efekt a také trvanlivost přístroje je vyšší, protože dokáže s přehledem odšťavňovat i tvrdší kořenovou zeleninu.

Je také dobré v detoxikačním období omezit maso, především vepřové, a také mléčné výrobky. Jako příjem bílkovin vám mohou pomoci rostlinné proteiny, které se dají zamíchat například do smoothies.

 

 

Smoothies

Smoothies můžete vyrobit v mixéru i v některých typech odšťavňovačů. Můžete si tak nachystat skvělou svačinu, nebo snídani během pár minut a navíc se po ní budete cítit skvěle a nebudete mít hlad! A pokud se chcete opravdu očistit, můžete zkusit několik dní jen na smoothies a šťávách. Když smícháte vhodné suroviny, může být smoothie i skvělý oběd, po kterém se vám nebude chtít spát.

 

Zelené potraviny

Pro detoxikaci jsou oblíbené tzv. Zelené potraviny do kterých řadíme mladý ječmen, pšenici, spirulinu nebo chlorellu. Ty se dají běžně pořídit v sypké podobě /ideální do koktejlů i štáv/ nebo v podobě pilulek, pokud vám jejich chuť nebude příjemná. Zelené potraviny jsou plné živin, minerálů , ezymů, chlorofylu, vlákniny a vitaminů a mají skvělé antioxidační účinky, čímž přispívají k přirozenému pH organismu. Když je organismus překyselený, je oslabený a toxiny se v něm cítí dobře. Pokud však vyrovnáme pH, pro toxiny a jiné škodlivé látky ve vašem těle již nebude příznivé prostředí.

 

Přidejte pohyb

Nemusíte chodit několikrát týdně do posilovny a vydřít ze sebe duši. Začněte maličkými krůčky a to doslova. Choďte více pěšky! I cesta do práce a zpráce, krátké procházky pár kilometrů denně vám pomohou. Autem je cesta často rychlejší, ale když si párkrát v týdnu přivstanete, nebo si vyhradíte odpoledne na procházku, uvidíte brzy výsledky. Už začíná být teplo, tak si procházku jistě užijete. Pokud to nemáte do práce daleko tak kromě procházky můžete jet do práce třeba na kole nebo koloběžce.

 

Co vynechat?

V období detoxikace je kromě masa a mléčných výrobků třeba omezit i další neřesti. Nedoporučuje se konzumovat alkohol ani cigarety, kávu, ale také sladkosti s bílým cukrem /ty vám krásně může nahradit například sladký ovocný koktejl nebo raw tyčinka s ořechy a medem/. Doporučuje se také omezit potraviny s obsahem lepku, který může váš organismus velmi zaměstnat. Že bez pečiva to nejde? Zkuste si například k večeři místo chleba s máslem udělat zeleninovou polévku.

 

Zdá se vám, že to nemůžete zvládnout? Nezoufejte. Zkuste třeba zpočátku jen několik dní. Nezakazujte si vše, aby jste se necítili, že úplně strádáte. Nemusíte dodržovat přísně všechna pravidla. Avšak kdyby se vám to povedlo, uvidíte, že za pár dní se již budete cítit lépe. Dejte si časový úsek, kdy byste to chtěli dodržovat -třeba jen pár dní a postupně přidávejte. Uvidíte, že únava pomalu zmizí, budete se cítit lehčí a i vaše nálada bude už více jarní :-)

 

 

 

 

 

Líbí se Vám tento článek? Dejte nám Like :)

Zdraví online je ověřeno zákazníky
Náš internetový obchod získal certifikaci Heuréka - Ověřeno zákazníky. Přečtěte si recenze zákazníků.

Podporované platební metody:
Platební brána Comgate

Navštivte také další námi provozované e-shopy:
boardmania.cz   cyklomania.cz   dreamsport.cz  

Copyright © 2005 - 2024, ZdravíOnline.cz, Internetový obchod & webdesign Datapro.cz

Zeptat se prodavače

Odesíláte e-mail na adresu: info@zdravionline.cz

Jméno: *
Příjmení: *
Váš e-mail: *
Kopii na Váš email?
Předmět dotazu: *
Dotaz: *

Položky označené * je nutné vyplnit.

Doporučit produkt

Vaše jméno: *
E-mail příjemce: *
Předmět e-mailu:
Začátek e-mailu:
Vaše poznámka:

Položky označené * je nutné vyplnit.