» Kategorie

Pěstování doma snadno a rychle

Chcete si vypěstovat domácí zeleninu nebo bylinky, ale nevíte jak na to, nebo nemáte čas? Máme tady rady pro začátečníky, pokročilejší i prostě pro ty, co nemají čas.

Pěstování bylinek a zeleniny doma se mnohým zdá jako neuskutečnitelný úkol. Přinášíme vám opět několik rad, jak si čerstvé bylinky nebo zeleninu vypěstovat naprosto jednoduše. Opravdu! Zvládne to i začátečník a i ten, co nemá zrovna moc času.

 

Re-pěstování

Už naše babičky znaly pěstování výhonků ze zeleniny tzv. re-pěstování. Zvládne to opravdu každý. Jde o to, že spodek mrkve, celeru, řapíkatého celeru, pórku, jarní cibulky atp. ponoříte do sklenice s vodou kořenovou částí dolů. Po několika dnech vám začnou rašit výhonky, které můžete použít do polévek, salátů, ale třeba také do šťáv nebo smoothies. Mají sílu a jsou zdravé. Stačí pouze občas vyměnit nebo přilít vodu. Cibulku a pórek pak můžete klidně zasadit do květináče a měla by vám krásně růst.

 

Pěstování v květináči

Bojíte se pěstovat doma sami bylinky, vždy vám něco nevyjde, uschnou nebo prostě nemáte čas? Existuje výborné řešení. Domácí minizahrádky! Ty se nyní prodávají bez nutnosti přidávat hlínu, mají samozavlažovací systém a stačí jen přibližně 15minut měsíčně vašeho času a můžete si doma vypěstovat bylinkovou zahrádku. Zahrádky také disponují vestavěným osvětlením, díky kterému mají rostliny neustálý přísun světla i tepla a rostou mnohem rychleji, takže je výtěžnost větší.

 

Klíčení

Nakonec bychom rádi zmínili pěstování klíčků ze semínek nebo luštěnin. V poslední době je to velký boom zvláště proto, že klíčící rostlinky mají největší množství vitaminů a prospěšných látek, protože při klíčení rostlina dává nejvíce energie právě do klíčku. Klíčit můžete několika způsoby. Existují klíčící misky, kam semínka umístíte a jednou až dvakrát denně je polejete, aby byly stále vlhké. Jakmile naklíčí, můžete konzumovat v salátech, jako přílohu a nebo opět odšťavnit, nebo přidat do smoothie. Velmi oblíbené je klíčení ve tmě a pod tlakem, protože pak mají klíčky ještě větší sílu. Tam stačí plastový květináč, plátýnko, vlhký hadřík a talířek. Do květináče dáme plátýnko, aby semínka nepropadávala, vložíme semínka, n ně vlhký hadřík, položíme na talířek a do květináče dáme něco na zatížení. Například skleničku se semínky :-)

Pokud je to pro vás moc obtížné, můžete si také pořídit automatické klíčidlo, které udělá všechnu práci za vás. Stačí pouze na začátku nalít do klíčidla vodu a nasypat semena nebo luštěniny a díky samozavlažovacímu systému máte do týdne klíčky hotové bez jakékoliv námahy.

 

Líbí se Vám tento článek? Dejte nám Like :)

Zdraví online je ověřeno zákazníky
Náš internetový obchod získal certifikaci Heuréka - Ověřeno zákazníky. Přečtěte si recenze zákazníků.

Podporované platební metody:
Platební brána Comgate

Navštivte také další námi provozované e-shopy:
boardmania.cz   cyklomania.cz   dreamsport.cz  

Copyright © 2005 - 2024, ZdravíOnline.cz, Internetový obchod & webdesign Datapro.cz

Zeptat se prodavače

Odesíláte e-mail na adresu: info@zdravionline.cz

Jméno: *
Příjmení: *
Váš e-mail: *
Kopii na Váš email?
Předmět dotazu: *
Dotaz: *

Položky označené * je nutné vyplnit.

Doporučit produkt

Vaše jméno: *
E-mail příjemce: *
Předmět e-mailu:
Začátek e-mailu:
Vaše poznámka:

Položky označené * je nutné vyplnit.