» Kategorie

Trpíte alergiemi? Poradíme Vám!

Máte alergii a pylová sezona je pro Vás utrpení? Podívejte se na několik našich rad, které Vám toto nepříjemné období udělá lepším.

Alergie jsou v dnešní době čím dál častější.Kromě klasických alergií na prach a další nečistoty ve vzduchu se přidává pyl. Pylové alergie jsou nejrozšířenějšími alergiemi a člověk s nimi může přijít do styku až 10 měsíců v roce. Máme pro vás pár rad, jak se s alergiemi lépe vyrovnat.

 

Udělejte si doma čistý vzduch

Protože doma trávíme hodně času a obzvlášť v noci mohou být alergie nepříjemné, je dobré si doma vyčistit vzduch. Kromě častého utírání prachu a vysávání jsou skvělým doplňkem čističky vzduchu. Říkáte si možná, že je to velká investice, ale pro lidi žijící ve městech a trpící alergiemi či astmatech je to v dnešní době už téměř nutnost.

Jak si ale zvolit tu pravou? Obecně jsou lepší čističky s několikastupňovou filtrací. Jsou sice řádově o něco dražší, ale výsledek je diametrálně odlišný od čističek bez výměnných filtrů. Pomocí filtrů můžete účinně odstranit až 99,9% nečistot. S čističkami bez filtrů je to pak okolo max. 96%. Čističky vzduchu mohou odstranit plísně, pyly, roztoče nebo např. zvířecí alergeny, které se v uzavřených místnostech hromadí.

Důležité je také udržovat doma optimální vlhkost vzduchu, což je od 40% do 60%. Pomoci vám v tom mohou zvlhčovače vzduchu.

 

Používejte inhalátor

Inhalátor je jedním z nejrozšířenějších pomocníků k zmírnění alergií. Udržování vlhké sliznice pomáhá k lepšímu odstraňování usazených alergenů. Výborným doplňkem je také například solná dýmka, kterou můžete nosit stále při sobě a která díky mikročásticím soli rozpouští hlen a tím přispívá k lepšímu zbavování se usazenin. Můžete si domů také pořídit domácí solnou jeskyni, která působí stejně.

 

Důležité pro alergiky je také zdržování se na místech, kde nejsou alergeny tolik přítomny, protože tím se může alergie prohloubit a přejít i v astma. Důležitým faktorem je také kouření. To prokazatelně napomáhá rozvoji alergií, astmatu i jiných respiračních potíží. Jako takový rychlý pomocník se také používá výtažek z perily křovité, která dokáže zmírnit alergické reakce. Sehnat jej také můžete v podobě pastylek nebo kapek.

 

 

 

 

 

Líbí se Vám tento článek? Dejte nám Like :)

Zdraví online je ověřeno zákazníky
Náš internetový obchod získal certifikaci Heuréka - Ověřeno zákazníky. Přečtěte si recenze zákazníků.

Podporované platební metody:
Platební brána Comgate

Navštivte také další námi provozované e-shopy:
boardmania.cz   cyklomania.cz   dreamsport.cz  

Copyright © 2005 - 2024, ZdravíOnline.cz, Internetový obchod & webdesign Datapro.cz

Zeptat se prodavače

Odesíláte e-mail na adresu: info@zdravionline.cz

Jméno: *
Příjmení: *
Váš e-mail: *
Kopii na Váš email?
Předmět dotazu: *
Dotaz: *

Položky označené * je nutné vyplnit.

Doporučit produkt

Vaše jméno: *
E-mail příjemce: *
Předmět e-mailu:
Začátek e-mailu:
Vaše poznámka:

Položky označené * je nutné vyplnit.