» Kategorie

Proč pít čerstvé ovocné a zeleninové šťávy

Proč je pro člověka dobré pít ovocné šťávy? Existuje určitě více než 1000 důvodů. V tomto článku vám nabídneme několik, které stojí za zvážení.

V dnešní uspěchané době často zapomínáme, že naše tělo potřebuje vyváženou dávku živin, aby mohlo správně a déle pracovat. Rychlá občerstvení, nebo obědová menu jsou na denním pořádku a bohužel často obsahují minimum látek, které tělo sklutečně potřebuje. Výsledkem je nakonec oslabení imunity, překyselení organismu, únava, trávící potíže, obezita, vysoký cholesterol a mnoho dalších nepříjemných přesto běžných příznaků nedostatku živin. Pojďme se nyní společně podívat jak prospívá pití ovocné šťávy našemu organismu a jaké jsou její výhody.

Ve šťávě přijmete mnohem větší množství ovoce a zeleniny než by jste byli schopni sníst

Aby jste dodali tělu doporučenou dávku vitamínů, měli by jste sníst velký talíř syrové zeleniny a ovoce. Do čerstvé doma vyrobené šťávy se vejde velké množství ovoce a zeleniny, které člověk během dne běžně není schopen nebo ochoten zkonzumovat. Tato šťáva přitom obsahuje potřebné množství živin (vitamínů, minerálů, enzymů), zároveň však minimum kalorií. Stejně tak jsou v čerstvých šťávách hojně obsaženy enzymy, které napomáhají lehkému trávení. Naopak v případě tepelně zpracovaného ovoce nebo zeleniny se většina  vitaminů i enzymů zničí.

Vstřebatelnost šťávy je 4x větší než pokud sníte ovoce a zeleninu vcelku

Rychlé vstřebávání je další výhodou čerstvých šťav. Díky odstranění vlákniny, která má tu vlastnost, že blokuje vstřebávání některých důležitých živin, si můžete být jisti, že vám šťáva dodá maximální energii aniž zatíží strávící systém. Tělo pak bude schopno využít veškeré živiny na výživu buňek, posílení imunitního systému, vnitřní očistu, aniž by se velká část energie spotřebovala na trávení. Obzvlášť ráno pořádnou dávku energie určitě oceníte a navíc bez okyselování organismu, které způsobuje například ranní káva.

Džusová očista -  servis pro Vaše tělo

Pravidelnou konzumací džusů dodáte tělu potřebné živiny, které nutně potřebuje pro regenraci poškozených buněk a očistu od obrovského množství toxinů, kterým jsme neustále vystaveni. Stejně jako jezdíte se svým autem do servisu, i Vaše tělo potřebuje také suroviny které dokáže využít na svoji obnovu. Bohužel v tepelně a průmyslově upravené stravě je většina důležitých vitamínů zničena. Tělo je po nějaké době oslabeno a nedokáže se bránit nemocem.

Proč odšťavňovat, když si mohu koupit 100% džus?

Džus v krabici zakoupený v obchodě je pasterizovaný (tedy zahřátý na teplotu nejméně 80%) a vyrobený z koncentrátu a naředěný vodou. Jelikož během výroby ztratil přirozené vitamíny jsou do něj přidávány následně průmyslově vyrobené. Může obsahovat cukr, konzervanty, dochucovadla atd. Z nutričního hlediska takový džus obsahuje minimum živých enzymů, vitamínů a pro tělo využitelných minerálních látek. Pozitivní účinky takového džusu na lidský organismus jsou zanedbatelné.

Jak nebýt tlustý, nemocný a téměř mrtvý

Joe Cross natočil dokumentární film, ve kterém zaznamenal jak se pomocí zeleninových šťáv vyléčil z nadváhy a mnoha souvisejících zdravotních problémů.  Film velmi názorně a srozumitelně ukazuje účinky pití čerstvých ovocných a zeleninových džusů. Je plný zajímavých příběhů, které změnily mnoha lidem život. Film vidělo 20 milionů lidí po celém světě a Joe Cross odstartoval džusovou revoluci. Joe napsal také knihu která je k dispozici v češtině pod názvem Šťávový restart podle Joa Crosse. Možná Joe inspiruje i Vás :)

Film Tlustý, nemocný a téměř mrtvý

 

Odkazy

Líbí se Vám tento článek? Dejte nám Like :)

Zdraví online je ověřeno zákazníky
Náš internetový obchod získal certifikaci Heuréka - Ověřeno zákazníky. Přečtěte si recenze zákazníků.

Podporované platební metody:
Platební brána Comgate

Navštivte také další námi provozované e-shopy:
boardmania.cz   cyklomania.cz   dreamsport.cz  

Copyright © 2005 - 2024, ZdravíOnline.cz, Internetový obchod & webdesign Datapro.cz

Zeptat se prodavače

Odesíláte e-mail na adresu: info@zdravionline.cz

Jméno: *
Příjmení: *
Váš e-mail: *
Kopii na Váš email?
Předmět dotazu: *
Dotaz: *

Položky označené * je nutné vyplnit.

Doporučit produkt

Vaše jméno: *
E-mail příjemce: *
Předmět e-mailu:
Začátek e-mailu:
Vaše poznámka:

Položky označené * je nutné vyplnit.