Svěží jahodový dort
Svěží letní jahodový dort s oříškovým korpusem je ideální do teplých dní.
NA KORPUS:
1 hrnek lískových oříšků
1 hrnek strouhaného kokosu
1/2 hrnku špaldové mouky
1/4 hrnku třtinového cukru
1,2 lžičky prášku do pečiva
pár kapek vanilkového extraktu
5 lžic oleje
NA KRÉM:
250g čerstých sladkých jahod
250g hedvábného bílého tofu /případně s co nejjemnější konzistencí/
citronová šťáva
Všechny ingredience na korpus umixujeme ve stolním mixéru do hladka. Těsto natlačíme do vymazané dortové formy a upečeme ve 180° asi 20 minut.
V míse rozmixujeme jahody společně s bílým tofu. Přidáme citronovou šťávu, která dodá krému jogurtovou chuť.
Vzniklou směs nalijeme na vychladlý korpus a dáme do lednice.
A dobrota je na světě :-)
Kam dál?