» Kategorie

Co se nejčastěji odšťavňuje?

Podívejte se na přehled nejčastěji používaných surovin při výrobě šťáv a jejich skvělé vlastnosti.

OKURKY

Okurky oceníte pro jejich vysoký obsah vody (až 96%). Jsou vhodné do ranních šťáv, protože hydratují tělo. Navíc obsahují například vitamin C nebo křemík, který vytvárí kolagen důležitý pro vlasy a pokožku. Okurky jsou také známé pro vysoký obsah draslíku, který je v těle potřebný pro odvodňování organismu. Doporučují se také při dně nebo revmatismu.

 

ŠPENÁT

Když se řekne špenát, tak si každý jistě vybaví, že je plný železa. Železo sice obsahuje, ale zdaleka není na prvních příčkách. Nejvíce obsahuje draslíku, který je pro tělo velmi důležitý, protože má velký vliv na krevní tlak. Doporučuje se pro jeho správnou funkci, při snižování krevního tlaku a chodu celého kardiovaskulárního systému. Dále obsahuje mimo jiné vápní nebo sodík a z vitaminů nejvíce vitamin A a C a také některé vitaminy skupiny B.

 

ŘAPÍKATÝ CELER

Řapíkatý celer se na našem trhu objevil poměrně nedávno, ale v raw stravě je naprosto nenahraditelný pro jeho vysoký zdroj vlákniny, podporující dobré trávení. Obsahuje také vitamin A, C a E, vápník, draslík a fosfor a přisuzuje se mu příznivý vliv při snižování hladiny cholesterolu, má antibakteriální účinky a je zásadotvorný. A navíc skvěle chutná!

 

MRKEV

Mrkev je známá zejména pro velký obsah beta-karotenu, který si často lidé dávají když jedou k moři a to proto, že má skvělý vliv na ochranu kůže. Mrkev pomáhá ale také při potížích se zrakem, má močopudný, ale také projímavý účinek díky vysokému obsahu vlákniny. Mrkev je navíc plná antioxidantů a doporučuje se při ischemické srdeční poruše.

 

ČERVENÁ ŘEPA

Šťávu z červené řepy si určitě zamilujete! A to nejen pro její skvělou chuť, ale pro vysoký obsah draslíku díky kterému pomáhá zastavit kornatění tepen, podporuje činnost jater, rozšiřuje věnčité tepny a upevňuje vlásečnice. Mimo jiné také řepa pomáhá odvádět z těla přebytečnou sůl, podporuje trávení a navozuje optimistickou náladu. Navíc je plná antioxidantů!

 

JABLKA

Jablka jsou ideální na zažívání také díky vysokému množství vlákniny. Navíc obsahuje vitamin C a jejich slupka je plná antioxidantů, proto je třeba odšťavňovat jablka neoloupaná. Jablka ale používejte tvrdá, protože moučná jablka neobsahují tolik šťávy a když se odšťavní například ve šnekovém odšťavňovači, tak je džus podobá spíše pyré.

 

 

POMERANČ

Pomerančový džus známe všichni jako takovou klasiku. Ovšem čerstvě vymačkaná pomerančová šťáva je naprostou lahůdkou, ze které budete nadšení. Doporučujeme však použít šnekový odšťavňovač, aby se zaručila vysoká výtěžnost a šťáva byla plná a nikoliv vodovější jako na odstředivém. Pomeranč je navíc skvělým přírodním zdrojem vitaminu C a díky množství fytochemikálií se tento vitamin dokáže snadno vstřebat do organismu. V neposlední řadě obsahuje také draslík nebo vápník.

 

ZÁZVOR

Zázvor se doporučuje, když je člověk nachlazený. Obsahuje však gingerol, který je silně protizánětlivý ale také pomáhá při hubnutí a doporučuje se na zmírnění bolesti při artritidě. Zázvor je také plný vitamínu A a obsahuje také vitaminy B1, B2, C, E a minerální látky jako sodík, hořčík, fosfor, draslík, vápník nebo železo.

 

MÁTA

Hlavní složkou máty je mentol. Ten je známý pro svou jedinečnou schopnost působit na trávící ústrojí, dále má máta antibakteriální účinky, pomáhá bojovat s infekcemi a navíc má uklidňující účinky.

 

PETRŽEL

Petržel je plná antioxidantů, vitaminu C a K a díky tomu je skvělá na podporu imunitního systému. Také se petržel používá k léčbě zánětů močového ústrojí, proti nadýmání nebo při poruchách menstruace.

 

Obecně je lepší používat suroviny v biokvalitě, protože v běžných obchodech bývají často chemicky ošetřené a obsahují pesticidy.

 

Pokračujte dál na nabídku šnekových odšťavňovačů.

Líbí se Vám tento článek? Dejte nám Like :)

Zdraví online je ověřeno zákazníky
Náš internetový obchod získal certifikaci Heuréka - Ověřeno zákazníky. Přečtěte si recenze zákazníků.

Podporované platební metody:
Platební brána Comgate

Navštivte také další námi provozované e-shopy:
boardmania.cz   cyklomania.cz   dreamsport.cz  

Copyright © 2005 - 2024, ZdravíOnline.cz, Internetový obchod & webdesign Datapro.cz

Zeptat se prodavače

Odesíláte e-mail na adresu: info@zdravionline.cz

Jméno: *
Příjmení: *
Váš e-mail: *
Kopii na Váš email?
Předmět dotazu: *
Dotaz: *

Položky označené * je nutné vyplnit.

Doporučit produkt

Vaše jméno: *
E-mail příjemce: *
Předmět e-mailu:
Začátek e-mailu:
Vaše poznámka:

Položky označené * je nutné vyplnit.