» Kategorie

Jak si správně měřit tlak?

Zde si můžete přečíst proč a jak správně si změříte tlak v pohodlí vašeho domova.

Proč si měřit krevní tlak?

Měření krevního tlaku doma je velmi důležité, neboť si jej můžete provádět pravidelně a nejste psychicky ani fyzicky ovlivněni tak jako při měření u lékaře. Toto preventivní měření napomáhá zjistit postupné nebo rychlé zvýšení Vašeho tlaku, které může vést až k infarktu či mrtvici. Pravidelným měřením tak můžete předejít zdravotním komplikacím, na které byste jinak nepřišli.

 

Co to je technologie Intellisense?

Všechny tlakoměry OMRON, které prodáváme, měří  jedinečnou technologií Intellisense. Tato technologie zajišťuje, že přístroj nafoukne manžetu jen tolik, kolik je potřeba (nenafukuje zbytečně do vysokých hodnot mmHg). Technologie Intellisense provádí dvě měření krevního tlaku, a to vše během jednoho měřícího cyklu. První měření provádí při nafukování manžety, druhé pak při jejím vyfukování. Díky této technologii je měření příjemné, rychlé a výsledky jsou přesné a spolehlivé.

 

Co je to arytmie?

Arytmie znamená nepravidelný srdeční puls. Arytmie ovlivňuje přesnost měření (jakou měrou ovlivňuje přesnost, záleží na její závažnosti a četnosti). Všechny tlakoměry OMRON, které prodáváme (viz výše) jsou schopny arytmii zachytit. Ne všechny modely jsou však odolné vůči silným arytmiím. Proto zákazníkovi, který trpí silnou arytmií, by měl být doporučen model vyšší třídy (např. M5 Professional II, M6 Comfort, M6W, M8 RC).

 

Různý tlak během dne.

Člověk má během dne asi 10.000 různých hodnot krevního tlaku. Jiný tlak máte, když ráno vstanete, jiný máte před jídlem, po jídle, v práci/ve škole, u doktora, v klidu doma apod. Proto, aby výsledky byly porovnatelné, se doporučuje měřit ve stejnou denní dobu.

 

Rady a typy:

Líbí se Vám tento článek? Dejte nám Like :)

Zdraví online je ověřeno zákazníky
Náš internetový obchod získal certifikaci Heuréka - Ověřeno zákazníky. Přečtěte si recenze zákazníků.

Podporované platební metody:
Platební brána Comgate

Navštivte také další námi provozované e-shopy:
boardmania.cz   cyklomania.cz   dreamsport.cz  

Copyright © 2005 - 2024, ZdravíOnline.cz, Internetový obchod & webdesign Datapro.cz

Zeptat se prodavače

Odesíláte e-mail na adresu: info@zdravionline.cz

Jméno: *
Příjmení: *
Váš e-mail: *
Kopii na Váš email?
Předmět dotazu: *
Dotaz: *

Položky označené * je nutné vyplnit.

Doporučit produkt

Vaše jméno: *
E-mail příjemce: *
Předmět e-mailu:
Začátek e-mailu:
Vaše poznámka:

Položky označené * je nutné vyplnit.