» Kategorie

Jednoduché domácí zmrzliny plné vitaminů si zamilujete!

Máte rádi zmrzlinu, ale nechcete jíst průmyslově vyrobené zmrzliny plné barviv a dalších přidaných látek? Udělejte si svoji vlastní zmrzlinu přímo u vás doma. Bude to nejen chuťová, ale i vitaminová bomba!

Vybrali jsme pro Vás ty nejlepší recepty, které milujeme. V článku jsme se navíc rozepsali o tom, které ovoce obsahují jaké látky a k čemu jsou tyto látky zdraví prospěšné a k čemu se využívají v medicíně.

Dozvíte se také o různých vlastnostech ovoce, o kterých jste možná nevěděli. Ale co můžeme zaručit? Určitě si pochutnáte!


 

Sorbet plný vitaminů a antioxidantů 

1 hrnek malin

1 hnek ostružin

1 hrnek černého rybízu

1 hrnek červeného rybízu 

Už podle obsahu surovin je jasné, že tohle je vitaminová bomba! Sorbet obsahuje velké množství převážně vitaminu C a jak jistě víme, tento vitamin je doporučován nejen, když máme rýmu nebo chřipku, ale i na posílení imunity. To však není vše. Některé studie tvrdí, že vysoké dávky vitaminu C mohou zmírnit nežádoucí účinky při onkologické léčbě nebo dokonce usmrcovat rakovinové buňky. Vitamin C má ale také protizánětlivé účinky a působí dobře na krevní oběh. Maliny pak patří mezi nejsilnější antioxidanty, kterým se přičítá spoustu žádoucích účinků při zánětlivých nebo horečnatých onemocněních a také se doporučují kuřákům nebo alkoholikům, protože mají detoxikační účinek a spoustu dalších pozitivních vlivů na lidský organismus. A v podobě sorbetu si jejich kombinaci i náležitě vychutnáte, obzvlášť v horkých letních dnech.

 

Příprava v mixéru: Všechny ingredience dáme společně do mixéru. Nastavíme mixér na nízké otáčky a pomalu mixujeme, dokud není směs hladká. Pokud se Vám zdá směs příliš kyselá, můžete přidat kus banánu, med nebo agávový sirup. Přelejeme do plastové krabičky a dáme do mrazáku. Necháme přibližně hodinu až dvě mrazit a můžeme nabírat buď lžící, nebo naběračkou na zmrzlinu a ihned podávat.

Příprava ve šnekovém odšťavňovači: První co je třeba, tak aby měl Váš šnekový odšťavňovač speciální sítko na výrobu mražených dezertů. Některé odšťavňovače jej mají v základní výbavě společně se sítkem na výrobu smoothies, u některých je třeba je dokoupit zvlášť a bohužel, jsou i takové, které tuto možnost nemají. Všechny ingredience necháme zmrazit. vyjmeme z mrazáku a necháme stát při pokojové teplotě přibližně 10 minut. V odšťavňovači vyměníme klasické sítko za sítko na mražené dezerty a uzavřeme jako vždy. Všechny bobule nasypejte do plnícího otvoru a odšťavňovač zapněte. Z výstupního otvoru Vám poleze krásný, hladký sorbet, který následně můžete ihned servírovat.

 

Famózní borůvková zmrzlina jen ze dvou ingrediencí!

2 oloupané banány

1 hrnek borůvek

Borůvky jsou bohatý, přirozený zdroj minerálů, antioxidantů a vitamínu C. Pro svůj vysoký obsah těhto látek se také řadí mezi tzv. super potraviny (superfoods), které jsou v rámci zdravého životního stylu velmi oblíbené. 

Příprava ve šnekovém odšťavňovači:
Banán oloupeme, rozčtvrtíme a necháme zmrazit. Po vytažení z mrazáku necháme banán i borůvky asi 10 minut při pokojové teplotě. Do šnekového ošťavňovače vložte sítko na mražené dezerty. Všechny ingredience vložíme do odšťavňovače společně, aby se chutě správně propojily.

Příprava v mixéruV případě použití mixéru vložte banán a borůvky a postupujte jako u předchozího receptu. 

 

 

Mangový sorbet ideální na sluníčko

1 hrnek oloupaného nakrájeného manga 

Ano, na tento sorbet stačí mango, protože je chutí naprosto výjimečné a exotické. Jeho přednosti však nejsou pouze v chuti, ale taky v jeho skvělých vlastnostech. Podle jeho žluté barvy se dá tušit, že obsahuje betakaroten. A to dokonce takové množství, že je na druhém místě za nedosažitelnou mrkví. Betakaroten se pak v těle mění na životně důležitý vitamin A. Známou věcí je, že je dobré užívat betakaroten než jedeme na dovolenou k moři, protože pomáhá udržovat pokožku silnou, zdravou a odolnou. Pomáhá také zpomalovat stárnutí pleti i buněk a působí na podporu zraku.

Mango se také doporučuje například u osob s ischemickými chorobami, nebo těch, kteří mají problémy s oběhovým systémem, protože je plné antioxidantů a zabraňuje usazování cholesterolu.

Příprava ve šnekovém odšťavňovači:
Nakrájené mango necháme zamrazit. Po vytažení z mrazáku necháme asi 10 minut při pokojové teplotě. Do šnekového ošťavňovače vložte sítko na mražené dezerty. Všechny ingredience vložíme do odšťavňovače společně, aby se chutě správně propojily.

Příprava v mixéruV případě použití mixéru vložte mango a postupujte jako u prvního receptu.  

 

Jahodovo-banánový sorbet pro celou rodinu

2 oloupané banány

1 hrnek jahod  

Jahody jsou oblíbeným ovoce jak u dětí, tak i u dospělých. Jejich velkou předností je vysoký zdroj vitaminu C, ale také vitaminu A, B a E. Jahody také obsahují důležité minerální látky jako draslík, zinek, hořčík nebo vápník. O jahodách se navíc říká, že podporují tvorbu testosteronu a tím podporují činnost spermií. Navíc se jim přisuzuje podpora metabolismu, vylučování, snižují nachlazení a pomáhají při onemocněních srdce.

Příprava ve šnekovém odšťavňovači:
Banány oloupeme, rozčtvrtíme a necháme zmrazit. Stejně tak zmrazíme i jahody. Po vytažení z mrazáku necháme obojí asi 10 minut při pokojové teplotě. Do šnekového ošťavňovače vložte sítko na mražené dezerty. Všechny ingredience vkládáme do odšťavňovače střídavě, aby se chutě správně propojily. Výslednou směs ještě promícháme a můžeme servírovat.

Příprava v mixéruV případě použití mixéru vložte ingredience do mixéru a postupujte jako u prvního receptu. 

 

 

 

 

 

 

 

Líbí se Vám tento článek? Dejte nám Like :)

Zdraví online je ověřeno zákazníky
Náš internetový obchod získal certifikaci Heuréka - Ověřeno zákazníky. Přečtěte si recenze zákazníků.

Podporované platební metody:
Platební brána Comgate

Navštivte také další námi provozované e-shopy:
boardmania.cz   cyklomania.cz   dreamsport.cz  

Copyright © 2005 - 2024, ZdravíOnline.cz, Internetový obchod & webdesign Datapro.cz

Zeptat se prodavače

Odesíláte e-mail na adresu: info@zdravionline.cz

Jméno: *
Příjmení: *
Váš e-mail: *
Kopii na Váš email?
Předmět dotazu: *
Dotaz: *

Položky označené * je nutné vyplnit.

Doporučit produkt

Vaše jméno: *
E-mail příjemce: *
Předmět e-mailu:
Začátek e-mailu:
Vaše poznámka:

Položky označené * je nutné vyplnit.