» Kategorie

Co je přírodní kosmetika a jak si správně vybrat?

Jak poznat skutečně přírodní kosmetiku? Podle jakých kriterií se při výběru řídit? Co musí přírodní kosmetika splňovat?

S pojmem přírodní kosmetika, nebo také biokosmetika, se setkáváme v dnešní době čím dál častěji. Přírodní kosmetika by měla splňovat přísné podmínky od použití přírodních surovin až po zpracování šetrné k přírodě. Může se stát, že se setkáte s použitím „přírodní“, či „bio“, přestože kosmetika tomuto přízvisku zcela neodpovídá. Přírodní kosmetikou by měla být myšlena ta kosmetika, která podléhá některému z certifikátů (viz níže), proto je třeba dát si pozor na správný výběr.

 

 

Proč používat přírodní kosmetiku?

Přírodní kosmetika má oproti běžné kosmetice spoustu výhod, které vaše pokožka jistě přivítá. Obsahuje spoustu přírodních minerálů, vitamínů a antioxidantů a navíc přirozeně hydratuje vaši pleť. Oproti běžné kosmetice obsahující různé chemické látky, parfemace a další nepřirozené přísady je přírodní kosmetika k pleti šetrná a přirozená. Díky jejímu přírodnímu složení a spoustě látek příznivých pro pokožku je vhodná i pro pleť velmi citlivou a také pro pleť dětskou.

 

 

Jaká kritéria musí přírodní kosmetika splňovat?

Přírodní kosmetika musí splňovat přísné podmínky. Její suroviny a plodiny musí pocházet z velké části z ekologického zemědělství, což znamená, že při jejich pěstování nebylo užíváno chemických hnojiv, či postřiků. Podle procentuální hodnoty využití přírodních surovin se dále rozděluje kosmetika dle jakosti (každý certifikát má jiné vlastnosti).

U biokosmetiky se nepoužívají ropné produkty, rovněž jsou povětšinou zakázány syntetické konzervanty i barviva. Vůně u přírodní kosmetiky je taktéž přírodní a syntetická parfemace nebývá dovolena. Důležitým kritériem také je, že výrobce musí doložit, že použité suroviny nebyly pěstovány pomocí geneticky modifikovaných organismů(GMO). Je také nutno, aby zpracování surovin i následná likvidace produktu byla co nejšetrnější k přírodě. Toto se týká také obalu, který musí být ekologický a tudíž recyklovatelný.

Mnozí také jistě ocení že je zakázáno používat suroviny z mrtvých zvířat, jakož i kosmetika nesmí být na zvířatech testována.

 

Certifikáty přírodní kosmetiky:

 

Líbí se Vám tento článek? Dejte nám Like :)

Zdraví online je ověřeno zákazníky
Náš internetový obchod získal certifikaci Heuréka - Ověřeno zákazníky. Přečtěte si recenze zákazníků.

Podporované platební metody:
Platební brána Comgate

Navštivte také další námi provozované e-shopy:
boardmania.cz   cyklomania.cz   dreamsport.cz  

Copyright © 2005 - 2024, ZdravíOnline.cz, Internetový obchod & webdesign Datapro.cz

Zeptat se prodavače

Odesíláte e-mail na adresu: info@zdravionline.cz

Jméno: *
Příjmení: *
Váš e-mail: *
Kopii na Váš email?
Předmět dotazu: *
Dotaz: *

Položky označené * je nutné vyplnit.

Doporučit produkt

Vaše jméno: *
E-mail příjemce: *
Předmět e-mailu:
Začátek e-mailu:
Vaše poznámka:

Položky označené * je nutné vyplnit.